Srdce na kyslo s dubákovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Na lyžici masla opečieme na malé kocky nakrájanú cibuľu, zalejeme vodou, pridáme očistené a umyté srdce, pridáme bobkový list, nové a celé čierne korenie a dusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme a šťavu zahustíme zápražkou pripravenou z druhej polovice masla a múky, pridáme smotanu a dobre prevaríme.
  2. Omáčku precedíme cez jemné cedidlo, pridáme pokrájané dubáky, ochutíme octom a cukrom a dobre prevaríme. Uvarené srdce pokrájame na porcie a prelejeme hubovou omáčkou. Podávame s maslovými haluškami alebo karlovarskou žemľovou knedľou.
  3. Ak chceme mať omáčku výraznejšej chuti, môžeme do nej použiť aj sušené hríby. Pri príprave omáčky použijeme aj vodu, v ktorej sa namáčali.