Morčacie špízy
Špízy z morčacieho mäsa s jogurtovým dipom
Autor receptu: redakcia
Jednoduché špízy z mletého morčacieho mäsa akurát do ruky.
4 porcie |
25 minút príprava |
4-5 minút tepelná úprava |
Postup
- V miske rýchlo zmiešame mleté morčacie mäso s nasekanými bylinkami a ostatnými prísadami. Zmes dáme do chladničky.
- Pripravíme si omáčku. Zmiešame syr a jogurt, pridáme roztlačený cesnak, nasekanú mätu a soľ podľa chuti. Do času podávania uložíme do chladničky.
- Z mäsovej zmesi odoberieme lyžicou kúsky a rukami ich napichujeme na špajdle. Pokračujeme, kým nespotrebujeme všetku mäsovú zmes. Povrch mäsa potrieme tenkou vrstvou oleja.
- Opekáme na grilovacej panvici tak, aby bolo mäso zvnútra prepečené, ale zostalo šťavnaté a povrch sa nespálil. Podávame s omáčkou a s čerstvou zeleninou.