Morčacie špízy

Špízy z morčacieho mäsa s jogurtovým dipom

Autor receptu: redakcia

Jednoduché špízy z mletého morčacieho mäsa akurát do ruky.

4
porcie
25 minút
príprava
4-5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V miske rýchlo zmiešame mleté morčacie mäso s nasekanými bylinkami a ostatnými prísadami. Zmes dáme do chladničky.
  2. Pripravíme si omáčku. Zmiešame syr a jogurt, pridáme roztlačený cesnak, nasekanú mätu a soľ podľa chuti. Do času podávania uložíme do chladničky.
  3. Z mäsovej zmesi odoberieme lyžicou kúsky a rukami ich napichujeme na špajdle. Pokračujeme, kým nespotrebujeme všetku mäsovú zmes. Povrch mäsa potrieme tenkou vrstvou oleja.
  4. Opekáme na grilovacej panvici tak, aby bolo mäso zvnútra prepečené, ale zostalo šťavnaté a povrch sa nespálil. Podávame s omáčkou a s čerstvou zeleninou.