zatvoriť
VYTLAČIŤ
Špíz s mätovou omačkou a omáčkou z pečeného cesnaku (fotorecept)
Autor receptu:
zirafninka1
Suroviny
Špízy:
500 g
šampiňóny
1 - 2 ks
paprika zelená
1 ks
ananás
8 ks mala
cibuľa červená
3 PL
olej
soľ rozmarínová
Cesnaková omáčka:
2 hlavičky
cesnak
10 PL
smotana kyslá
1 PL
horčica
1 PL
olej olivový
soľ
korenie čierne mleté
Mätová omáčka:
1 hrsť
mäta
10 PL
jogurt biely
2 PL
citrónová šťava
1 PL
med
soľ
korenie čierne mleté
Postup
Pripravíme si zeleninu a ananás na špízy. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovice. Papriku umyjeme a nakrájame na kúsky.
Ananás očistíme a nakrájame na kocky.
Šampiňóny očistíme, pokvapkáme olejom a ochutíme rozmarínovou soľou.
Pripravíme špízy.
A ugrilujeme ich. Ja som žiaľ "grilovala" len na panvici,
preto som špízy preložila na plech a v rúre vyhriatej na 200 °C dopiekla cca 10 minút.
Cesnaková omáčka: Celé hlavičky cesnaku s odrezanou vrchnou časťou zabalíme do alobalu.
V rúre vyhriatej na 200 °C pečieme 45 minút.
Do mixéra dáme kyslú smotanu, horčicu, olivový olej, soľ, čierne korenie a očistený upečený cesnak (stačí zatlačiť na hlavičku cesnak vypadne). Rozmixujeme na hladkú omáčku.
Mätová omáčka: Jogurt, mätu, citrónovú šťavu,
med, soľ a čierne korenie dáme do mixéra.
Rozmixujeme na omáčku.