Špíz s mätovou omačkou a omáčkou z pečeného cesnaku (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si zeleninu a ananás na špízy. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovice. Papriku umyjeme a nakrájame na kúsky.
  2. Ananás očistíme a nakrájame na kocky.
  3. Šampiňóny očistíme, pokvapkáme olejom a ochutíme rozmarínovou soľou.
  4. Pripravíme špízy.
  5. A ugrilujeme ich. Ja som žiaľ "grilovala" len na panvici,
  6. preto som špízy preložila na plech a v rúre vyhriatej na 200 °C dopiekla cca 10 minút.
  7. Cesnaková omáčka: Celé hlavičky cesnaku s odrezanou vrchnou časťou zabalíme do alobalu.
  8. V rúre vyhriatej na 200 °C pečieme 45 minút.
  9. Do mixéra dáme kyslú smotanu, horčicu, olivový olej, soľ, čierne korenie a očistený upečený cesnak (stačí zatlačiť na hlavičku cesnak vypadne). Rozmixujeme na hladkú omáčku.
  10. Mätová omáčka: Jogurt, mätu, citrónovú šťavu,
  11. med, soľ a čierne korenie dáme do mixéra.
  12. Rozmixujeme na omáčku.