Špikované kuracie steaky s feniklovým pyré fotorecept

andys - fotkaandys, 15. decembra 2011
Špikované kuracie steaky s feniklovým pyré (fotorecept)
Foto: andys

Prečo si nedať aj v týždni niečo dobré? ;)

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
50 g
200 g
500 g
1 ks
50 g
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv začneme s prípravou pyré. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a spolu s nadrobno nakrájaným feniklom dáme variť do osolenej vody. Varíme, kým nevyvrie takmer všetka voda.

    Špikované kuracie steaky s feniklovým pyré (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Teraz si pripravíme kuracie steaky. Celé kuracie prsia prešpikujeme prerastenou (oravskou) slaninou, osolíme ich, okoreníme čerstvo namletým čiernym korením a prekrojíme pozdĺžne na dva rezne.

    Špikované kuracie steaky s feniklovým pyré (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kuracie steaky prudko opražíme z oboch strán na malom množstve oleja.

    Špikované kuracie steaky s feniklovým pyré (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K mäsu pridáme baby karotky, ktoré tiež jemne osolíme a okoreníme.

    Špikované kuracie steaky s feniklovým pyré (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K uvareným zemiakom s feniklom pridáme maslo a odstavíme ich.

    Špikované kuracie steaky s feniklovým pyré (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zemiaky a fenikel popučíme. V mikrovlnke zohrejeme smotanu, ktorú zašľaháme do pyré.

    Špikované kuracie steaky s feniklovým pyré (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pyré podávame s kuracím steakom a mrkvičkami :) Dobrú chuť!

    Špikované kuracie steaky s feniklovým pyré (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Aj pre mňa krásny a zaujímavý recept! Nápad so zemiakovo-feniklovým pyré sa mi páči! Príjemná obmena :-) KK :-)
Vyzerá to veľmi dobre a určite bude aj chutiť.Čerstvý fenikel mám veľmi rada,ale pyré som ešte nerobila.Aj ja "odkukám".Pekná prezentácia.
Vyzerá to veľmi, ale naozaj veľmi chutne. Hneď by som sa k tomu posadila a pustila do jedenia! Fenikel mám rada a kuracinku môžem kedykoľvek a akokoľvek upravenú!

Pridaj komentár k receptu: