Špenátový börek
Špenátový börek

Špenátový börek videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 7. mája 2022

Výborný börek z kysnutého cesta s čerstvým špenátom a so syrom. 🙂 Hodí sa na obed, na večeru, na desiatu, či už samotný alebo Zobraziť celý popisVýborný börek z kysnutého cesta s čerstvým špenátom a so syrom. 🙂 Hodí sa na obed, na večeru, na desiatu, či už samotný alebo ako príloha.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2020/09/spenatovy-borek-ispanakl-borek.html?m=1

35-40 minút
na 180 °C
Špenátový börek (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
800 g
cca 4,5 dl
1 dl
1 ks
42 g čerstvé
2 KL
Plnka:
cca 650 g čerstvý
200 g
100 g
Na potretie:
1 ks
1 PL
Na posypanie:
 (černuška)




Postup

  1. 1

    V miske premiešame najprv múku a soľ, následne pridáme olej, bielok a v 3 dl vody rozmiešané droždie. Zvyšnú tekutinu prilievame postupne ako múka pije. Vypracujeme polomäkké cesto, ktoré vymiesime krátko do bochníka. Cesto necháme 1 hodinu kysnúť.

  2. 2

    Medzitým pokrájame špenát a rozmrvíme (pokrájame) kravský syr. Použijeme aj mozzarellu, tej môžete dať aj 2 balíčky ak chcete.

  3. 3

    Nakysnuté cesto rozdelíme na 3 časti a každú rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Najprv dáme na cesto špenát, potom syr a napokon osolíme. Plnku si rozdeľte rovnomerne na všetky 3 cestá👍 Cesto nakoniec zľahka zvinieme a uložíme na plech s papierom. Natrieme vrch žĺtkom zmiešaným jogurtom a posypeme černuškou. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C 35-40 minút.

  4. 4

    Börek je výborný, chuť má fantastickú, takú čerstvo špenátovú😉👌 Cesto je mäkučké a plnka šťavnatá!!! Vrelo tento börek odporúčam🙂 Prajem dobrú chuť !

    Špenátový börek (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia