Špenátový börek

Špenátový börek (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Výborný börek z kysnutého cesta s čerstvým špenátom a so syrom.*🙂 Hodí sa na obed, na večeru, na desiatu, či už samotný alebo ako príloha.

35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske premiešame najprv múku a soľ, následne pridáme olej, bielok a v 3 dl vody rozmiešané droždie. Zvyšnú tekutinu prilievame postupne ako múka pije. Vypracujeme polomäkké cesto, ktoré vymiesime krátko do bochníka. Cesto necháme 1 hodinu kysnúť.
  2. Medzitým pokrájame špenát a rozmrvíme (pokrájame) kravský syr. Použijeme aj mozzarellu, tej môžete dať aj 2 balíčky ak chcete.
  3. Nakysnuté cesto rozdelíme na 3 časti a každú rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Najprv dáme na cesto špenát, potom syr a napokon osolíme. Plnku si rozdeľte rovnomerne na všetky 3 cestá👍 Cesto nakoniec zľahka zvinieme a uložíme na plech s papierom. Natrieme vrch žĺtkom zmiešaným jogurtom a posypeme černuškou. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C 35-40 minút.
  4. Börek je výborný, chuť má fantastickú, takú čerstvo špenátovú😉👌 Cesto je mäkučké a plnka šťavnatá!!! Vrelo tento börek odporúčam🙂 Prajem dobrú chuť !
  5. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube