Špenátové šúľance s lososom

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke. Ošúpané prelisujeme, pridáme soľ, vajce a rozmrazený scedený špenát s cesnakom. Spolu s múkou vymiešame na cesto, z ktorého tvarujeme šúľance. Varíme ich vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch. Scedíme ich a prepláchneme studenou vodou.
  2. Filety lososa nasolíme a dáme do panvice s rozpáleným olivovým olejom. Opečieme ich zo všetkých strán, odložíme z ohňa a necháme ešte pár minút v panvici postáť. Nakoniec ich posypeme korením na ryby.
  3. Citrónový krém: Cibuľu nakrájame na kocky a krátko restujeme na olivovom oleji, pridáme maslo a múku. Pripravíme svetlú zápražku, ktorú zriedime vodou a vínom, a rozšľaháme. Potom pridáme soľ, korenie, lyžicu cukru, šťavu z vylisovaného citróna a kurkumu. Postupne prilievame smotanu. Necháme prevrieť a podávame.