Špenátové koláče

Autor receptu: tedko

Jeden jarný koláč mám od priateľky.

40 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z droždia,mlieka a cukru pripravíme kvások.Zemiaky očistíme,uvaríme,necháme vychladnúť a pretlačíme.Vykysnutý kvások prilejeme k zemiakovej mase,pridáme vajce,soľ a múku. Vypracujeme cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť.
  2. Vykysnuté cesto rozdelíme na šesť častí,z ktorých vyvaľkáme placky s priemerom asi 18cm a hrúbkou 1,5cm.Do stredu každej placky dáme sparený špenát ochutený soľou,pretlačeným cesnakom,štipkou muškátového orieška a olejom.Koláče poukladáme na vymastený plech a upečieme vo vyhriatej rúre.
  3. Kto chce može si pripraviť ku koláčom volské oko ktoré naservírujete priamo na upečený koláč,možete posypať aj strúhaným syrom.