Špenátové koláče
Autor receptu: tedko
Jeden jarný koláč mám od priateľky.
40 minút príprava |
10-12 minút na 180 °C |
Postup
- Z droždia,mlieka a cukru pripravíme kvások.Zemiaky očistíme,uvaríme,necháme vychladnúť
a pretlačíme.Vykysnutý kvások prilejeme k zemiakovej mase,pridáme vajce,soľ a múku.
Vypracujeme cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na šesť častí,z ktorých vyvaľkáme placky s priemerom asi
18cm a hrúbkou 1,5cm.Do stredu každej placky dáme sparený špenát ochutený
soľou,pretlačeným cesnakom,štipkou muškátového orieška a olejom.Koláče poukladáme
na vymastený plech a upečieme vo vyhriatej rúre.
- Kto chce može si pripraviť ku koláčom volské oko ktoré naservírujete priamo na
upečený koláč,možete posypať aj strúhaným syrom.