Špenátová roláda

Špenátová roláda s kozím syrom a lososom

Autor receptu: redakcia

Skvelá špenátová roláda ukrýva vynikajúcu kombináciu chutí. Objavíte v nej výborný kozí syr, šťavnatého lososa aj čerstvé bylinky.* Je ako stvorená na posedenie s priateľmi.

8
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto: Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh. Žĺtky vyšľaháme dopenista, postupne prilievame smotanu. Múku zmiešame s práškom do pečiva, so soľou, s mletým čiernym korením. K žĺtkom primiešame múčnu zmes, špenát a na záver aj vyšľahaný sneh.
  2. Plech vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne naň rozotrieme tenkú vrstvu cesta. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15-20 minút.
  3. Na plnku vymiešame zmäknuté maslo dopenista a po troche primiešavame syr. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením, primiešame najemno nasekané bylinky.
  4. Upečený špenátový korpus preložíme na utierku, opatrne stiahneme papier na pečenie. Ešte vlažný plát natrieme syrovou plnkou, obložíme plátkami lososa. Napevno zrolujeme, zabalíme do potravinovej fólie a roládu odložíme do chladničky. Pred podávaním vyberieme z chladničky a nakrájame na plátky.