Špenátová roláda
Špenátová roláda s kozím syrom a lososom
Autor receptu: redakcia
Skvelá špenátová roláda ukrýva vynikajúcu kombináciu chutí. Objavíte v nej výborný kozí syr, šťavnatého lososa aj čerstvé bylinky.* Je ako stvorená na posedenie s priateľmi.
8 porcií |
20 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Oddelíme žĺtky od bielkov.
Z bielkov vyšľaháme pevný sneh. Žĺtky vyšľaháme dopenista, postupne prilievame smotanu. Múku zmiešame
s práškom do pečiva, so soľou, s mletým čiernym korením.
K žĺtkom primiešame múčnu zmes, špenát a na záver aj vyšľahaný sneh.
- Plech vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne naň rozotrieme tenkú vrstvu cesta. Pečieme
v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15-20 minút.
- Na plnku vymiešame zmäknuté maslo dopenista a po troche primiešavame syr. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením, primiešame najemno nasekané bylinky.
- Upečený špenátový korpus preložíme na utierku, opatrne stiahneme papier na pečenie. Ešte vlažný plát natrieme syrovou plnkou, obložíme plátkami lososa. Napevno zrolujeme, zabalíme do potravinovej fólie a roládu odložíme do chladničky. Pred podávaním vyberieme z chladničky a nakrájame na plátky.