Zeleninový koláč
Špargľový kiš s konfitovanými paradajkami
Autor receptu: redakcia
Postup- Špičky (asi 5 cm) zo špargle blanšírujeme vo
vriacej vode asi 10 sekúnd a prudko ich
schladíme, aby si zachovali farbu. Prerežeme ich po dĺžke na polovicu.
- Cherry paradajky prekrojené na polovicu dáme do
menšej ohňovzdornej nádoby, pridáme cesnak, tymian,
posolíme a zalejeme olejom. Zmes zakryjeme alobalom a pečieme v rúre zohriatej na 120 °C zhruba 30 minút. Necháme vychladnúť.
- Lístkovým cestom vystelieme malé tortové formičky alebo formičky na tartaletky (cesto vytiahneme aj na boky). Do stredu vložíme pár upečených paradajok, dookola poukladáme špargľu. Koláčiky potrieme žĺtkom, posypeme soľou a pečieme pri 180 °C 10–12 minút. Podávame s mozzarellou.
|