Dusené hovädzie mäso

Španielske vtáčiky

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Mäso nakrájame na štyri 150 g plátky, poriadne naklepeme, z každej strany osolíme a nakoreníme. Do misky si pripravíme horčicu, worchester, štipku soli a korenia. Pripravenou zmesou plátky potrieme z jednej strany.
  2. Kyslú uhorku a natvrdo uvarené vajíčko nakrájame na štvrtinky a na každý plátok mäsa poukladáme aj so slaninkou po jednom kúsku. Naplnené mäso zabalíme a zviažeme niťou, aby nič nevypadlo. V hlbšej panvičke rozpálime masť a sprudka orestujeme mäso z každej strany. Po orestovaní vyberieme a do výpeku dáme nakrájanú cibuľu a restujeme do tmavohneda.
  3. Ak nám zostala zmes na potretie plátkov, môžeme ju pridať k cibuli, mierne orestovať a zaliať vývarom. Do tohto základu vložíme mäso a dusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, omáčku precedíme a podľa potreby zahustíme zápražkou. Podávať môžeme s ryžou alebo s tarhoňou.