Španielska roláda
Autor receptu: mracik9
Mala som pekný kus mäsa a bolo mi ľúto ho pokrájať na kúsky,tak som to urobila takto a neľutujem.
4 porcie |
30 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso si rozklepeme na väčší kus tak ,aby sme mohli urobiť roládu.Okoreníme,potrieme horčicou a postupne naň ukladáme slaninu,klobásu,pokrájanú cibuľu,polovice vajíčok,uhorky a zrolujeme.
- Zrolované mäso potom dôkladne previažeme niťou, aby sa nám nerozpadla.
- Do hrnca dám trošičku masti a trošku cibule,jemne ju opražím a pridám tam mäso.Opečiem ho aby sa zatiahlo,okorením a podlejem vodou,varím asi 35 minút.
Medzi tým si pripravíme omáčku.Do menšieho hrnčeka dám masť na ktorej trochu opečiem na jemno nakrájané cibule,pridám korenie,paradajkový pretlak, horčicu a nechám to povariť.
- Keď je mäso skoro hotové,prelejeme ho precedenou omáčkou a varíme ešte chvíľu.
- Potom mäso vyberieme a omáčku zahustíme zápražkou z masla a múky,trochu prevaríme a môžeme podávať.