Španielska roláda

Autor receptu: mracik9

Mala som pekný kus mäsa a bolo mi ľúto ho pokrájať na kúsky,tak som to urobila takto a neľutujem.

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso si rozklepeme na väčší kus tak ,aby sme mohli urobiť roládu.Okoreníme,potrieme horčicou a postupne naň ukladáme slaninu,klobásu,pokrájanú cibuľu,polovice vajíčok,uhorky a zrolujeme.
  2. Zrolované mäso potom dôkladne previažeme niťou, aby sa nám nerozpadla.
  3. Do hrnca dám trošičku masti a trošku cibule,jemne ju opražím a pridám tam mäso.Opečiem ho aby sa zatiahlo,okorením a podlejem vodou,varím asi 35 minút. Medzi tým si pripravíme omáčku.Do menšieho hrnčeka dám masť na ktorej trochu opečiem na jemno nakrájané cibule,pridám korenie,paradajkový pretlak, horčicu a nechám to povariť.
  4. Keď je mäso skoro hotové,prelejeme ho precedenou omáčkou a varíme ešte chvíľu.
  5. Potom mäso vyberieme a omáčku zahustíme zápražkou z masla a múky,trochu prevaríme a môžeme podávať.