Špaldové sušienky s jablkami pre deti

denisac - fotkadenisac, 30. októbra 2012
Špaldové sušienky s jablkami pre deti
Foto: denisac

Už dlhšie som sa chystala pre Emku upiecť podľa tohto receptu sušienky.V obchode som našla takéto pekné vykrajovačky a pustila som sa do práce. Zobraziť celý popisUž dlhšie som sa chystala pre Emku upiecť podľa tohto receptu sušienky.V obchode som našla takéto pekné vykrajovačky a pustila som sa do práce. Emi mi pomáhala -svojim spôsobom, všetko čo som potrebovala odnášala preč :), a tak spoločnými silami sa nám podarilo upiecť tučniaka, pandu a žirafu. Sem-tam bez nohy, ale na ich chuti to neubralo.

30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

160 g
100 g
2 ks
140 g
100 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Maslo, múky a vajíčka spolu zmiešame, podľa toho koľko chceme deťom prisladiť pridáme šťavu z agáve a posekané jabĺčka. Vypracujeme pevnejšie cesto, ktoré dáme na polhodinu do chladničky.

  2. 2

    Cesto vyberieme, rozvalkáme a na pomúčenej doske vykrajujeme rozličné tvary. Pečieme v rozohriatej rúre na 200 °C asi 15 minút.

Diskusia k receptu

cica2
je super, že zapájaš aj dcérku, aj moja tak rada pomáha :-) Urobili ste milučké sušienky a s jablkami museli byť chutné a voňavé :-)
medovnicek
upiekli ste ozaj zlaté sušienky a taká pomoc od malej pomocníčky sa veľmi ráta:)
betka11
Koláčiky milené,pamätám sa ako sme aj u nás s dievčatami vypekali múka všade cesto tiež ale tá radosť v očkách stála za to:):)
evanaaa
Tieto sušienky zas obohatili moju kolónku v KK. Len ja nemám šťavu z agáve, ale sirup, no myslím si, že to je asi jedno, nie?
jaanik
su vyborne... chutia aj drobcovi a aj mne :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia