Špagety s krémovou paradajkovou omáčkou a fazuľovými guľkami podľa Sone Makranskej videorecept
Aj bez mäsa a živočíšnych prísad to ide chutne, ľahko, vyvážene a zdravo.
Foto: Televízia Varecha
Suroviny
400 g |
|
|
|
Na paradajkovú omáčku: | |
2 konzervy |
|
4 strúčiky |
|
½ ks |
|
4 PL |
|
6 PL |
|
|
|
|
|
|
|
Na fazuľové guľky: | |
250 g (v plechovke) |
|
50 g |
|
50 g |
|
2 strúčiky |
|
½ ks |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
40 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
(na opečenie guliek) |
|
Postup
-
1
Fazuľové guľky: V mixéri rozmixujeme všetky ingrediencie na kompaktnú hmotu, ktorú necháme 5-10 minút postáť. Potom z hmoty vytvarujeme guľky, ktoré opečieme na panvici s troškou olivového oleja zo všetkých strán.
- 2
Paradajková omáčka: Na panvici s olivovým olejom dozlatista opražíme celé strúčiky cesnaku. Cesnak vyberieme a odložíme. Do oleja pridáme najemno nesekanú cibuľu a orestujeme. Pridáme paradajky a varíme, kým sa nevyparí prebytočná voda. Omáčku dochutíme cukrom, soľou, oreganom a nesekanou čerstvou bazalkou. Na záver pridáme nesekaný opečený cesnak.
- 3
Špagety uvaríme v osolenej vode. Scedíme a pridáme do paradajkovej omáčky, premiešame. Servírujeme s fazuľovými guľkami, dozdobíme na plátky nakrájaným opečeným cesnakom a bazalkou.
Tiež Špagety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu