Kuracie soté

Soté na ázijský spôsob (fotorecept)

Autor receptu: danda3

Toto soté robievam doma dosť často, manžel sa ho nevie dojesť a je spravené do 30 minút, čo mi vyhovuje. Zeleninu dám akú mám, takže vždy je iné, ale vždy chutné.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dáme si variť ryžu, u nás je to jazmínová, množstvo podľa poštu stravníkov. Wok rozpálime a urobíme omeletu, väčšinou robievam z dvoch vajec. Keď sa upečie z jednej strany, otočíme ju a dopečieme.
  2. Kým sa ryža a omeleta robia, pripravíme si zeleninu, ktorú nakrájame na menšie kúsky, dnes je to mrkva a cuketa, ale môže byť akákoľvek, výborné sú fazuľky, stonkový zeler a pod. Do tohoto soté dávam aj čerstvé šitake huby, zabudla som si ich kúpiť, ale odporúčam. Koľko mám cesnaku, toľko dáme zázvoru a spolu s čili papričkou nakrájame nadrobno. Namiesto póru môže byť zväzok zelenej cibuľky.
  3. Kuracie prsia ( z jedného kuraťa) nakrájame na rezance.
  4. Do woku nalejeme sójovú omáčku (od oka), keď začne vrieť, pridáme do nej mäso.
  5. Dusíme, prehadzujeme, trvá to chvíľku.
  6. Keď je mäso hotové, zasypeme ho kokosovým cukrom, poprehadzujeme, kým sa mäso neobalí. Dáme na bok.
  7. Do woku nalejeme trošku oleja a začneme od najtvrdšej zeleniny, teda od mrkvy, chvíľku restujeme a prehadzujeme.
  8. Pridáme pór (množstvo podľa chuti), cesnak, zázvor a čili. Tiež stačí chvíľka, chceme mať zeleninu chrumkavú nie udusenú.
  9. Nakoniec vhodíme cuketu a opäť poprehadzujeme.
  10. Vmiešame mäso a ustricovú omáčku. Ak sa vám to zdá málo slané, pridáme ešte trošku sójovej omáčky, nesolíme.
  11. Ešte som do hotového jedla pridala nasekanú zelenú časť póru.
  12. Omeletu stočím ako palacinku a nakrájam, môžeme pridať do panvice, alebo zvlášť na porcie. Servírujeme s ryžou. Keď si ryžu pridáme rovno do woku a popražíme, máme vynikajúce jedlo Nasa Goreng. Toto jedlo som robila aj vo vegetariánskej úprave s tofu. Fantázii sa medze nekladú.
  13. Včera som uvarila Nasa Goreng - polovica kuracích pŕs, brokolica miesto cukety, ostatné ako v recepte okrem omelety (ešte pečiem) a nakoniec som vmiešala ryžu z predchádzajúceho dňa a popražila ešte spolu. Veľká pochúťka.