Šošovicový šalát
Šošovicový šalát

Šošovicový šalát s tarhoňou videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 25. apríla 2022

Výborný hneď po dovarení, ešte lepší za studena! Šošovica je mega bohatá na bielkoviny, dostatočne človeka zasýti, čiže oficiálne povyšujem tento šalát na Zobraziť celý popisVýborný hneď po dovarení, ešte lepší za studena! Šošovica je mega bohatá na bielkoviny, dostatočne človeka zasýti, čiže oficiálne povyšujem tento šalát na hlavné jedlo!

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
150 g
1 PL
1 PL
4 ks
1 ks
1/8 ks
1 ks
1 hrsť
1 PL
1/2 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Šosovicu premy v sitku a daj namočiť do studenej vody na 30 minút. Neskôr ju znovu premy a daj variť do osolenej vriacej vody na 20 - 30 minút, záleží od druhu a veľkosti šošovice, mala by byť uvarená do al dente. Tarhoňu rovnako uvar v osolenej vode podľa návodu na obale.

  2. 2

    Medzičasom si spracuj ostatné prísady. Semiačka koriandru podrv v mažiari, uhorky nakrájaj na drobné kocky, rovnako tak aj kapiu s pórom. Rímsky šalát natrhaj na menšie časti a petržlenovú vňať nasekaj nadrobno.

  3. 3

    Uvarenú šošovicu a tarhoňu sceď a vysyp do veľkej šalátovej misy. Primiešaj všetky ostatné prísady zo zoznamu, zalej krémom z balsamica (ten môžeš alternovať melasou), šťavou z citrónu a olivovým olejom. Dochuť soľou a korením podľa potreby a šalát dôkladne premiešaj.

    Ideal
  4. 4

    Podávaj kľudne aj hneď, ale toto jedlo je výborné aj za studena. S prísadami máš voľnú ruku, kľudne prihoď nejaké olivy alebo paradajky, či tabasco, je to na tebe. Šošovica je mega bohatá na bielkoviny, dostatočne človeka zasýti, čiže oficiálne povyšujem tento šalát na hlavné jedlo!

  5. 5

    Instagram: walrus.buko

Diskusia k receptu

dvorka
Dnes som sa rozhodla urobiť niečo zo šošovice. Zhodou okolností sú tu dva recepty na šalát za sebou. Tento vyhral. Už aj idem namočiť šošovicu. Vďaka za ďalší dobrý recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia