Šošovicovo-cícerový burger (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
120 minút príprava |
8-10 minút tepelná úprava |
Postup- Postavíme dva hrnce s osolenou vodou a uvaríme
šošovicu (8 minút) a cícer (1 – 1,5 hodiny).
Keď sú uvarené, scedíme ich a necháme
vychladnúť. Na oleji opražíme cibuľu dozlatista.
Polovicu šošovice a cícera dáme do kuchynského
robota a rozmixujeme dohladka. Zmes
dáme do misy, pridáme druhú polovicu šošovice
a cícera, cibuľu, zázvor, petržlenovú
vňať, koriander, strúhanku, vajce, soľ, korenie
a všetko dôkladne premiešame. Rozdelíme na
osem častí, vytvarujeme z nich burgery a dáme
stuhnúť do chladničky.

- Salsa: Nakrájame paradajky, cibuľu na menšie
kocky a dáme do misy. Pridáme cesnak, koriander,
olej, limetkovú (citrónovú) šťavu a dôkladné
premiešame. Dochutíme soľou a korením.

- Rozpálime gril, burgery potrieme olejom a grilujeme
3 – 4 minúty z každej strany. Podávame
v opečenej žemli s čerstvou salsou ako vegetariánske
jedlo.

|