Šošovicovo-cícerový burger (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
120 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Postavíme dva hrnce s osolenou vodou a uvaríme šošovicu (8 minút) a cícer (1 – 1,5 hodiny). Keď sú uvarené, scedíme ich a necháme vychladnúť. Na oleji opražíme cibuľu dozlatista. Polovicu šošovice a cícera dáme do kuchynského robota a rozmixujeme dohladka. Zmes dáme do misy, pridáme druhú polovicu šošovice a cícera, cibuľu, zázvor, petržlenovú vňať, koriander, strúhanku, vajce, soľ, korenie a všetko dôkladne premiešame. Rozdelíme na osem častí, vytvarujeme z nich burgery a dáme stuhnúť do chladničky.


  2. Salsa: Nakrájame paradajky, cibuľu na menšie kocky a dáme do misy. Pridáme cesnak, koriander, olej, limetkovú (citrónovú) šťavu a dôkladné premiešame. Dochutíme soľou a korením.


  3. Rozpálime gril, burgery potrieme olejom a grilujeme 3 – 4 minúty z každej strany. Podávame v opečenej žemli s čerstvou salsou ako vegetariánske jedlo.