Šošovicová polievka

Šošovicová polievka s údeninou

Autor receptu: redakcia

Súhlasím s múdrymi prababičkami – poctivá domáca polievka je základ. Najmä v zime, keď nielen zasýti, ale aj zahreje. Ľahšie polievky naštartujú trávenie, zatiaľ čo tie ťažšie s mäsom nahradia aj hlavné jedlo.

4
porcie
50 minút
príprava

Postup

  1. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji, pridáme na malé kocky nakrájané údené mäso, mrkvu a klobásu. Všetko spolu oprážame, až kým klobása a mrkva nepustia šťavu.
  2. Do pripraveného základu vložíme šošovicu a zemiaky nakrájané na malé kocky, pridáme koreniny, zalejeme vývarom a varíme asi 30 minút. Polievku dochutíme octom, cukrom a kyslou smotanou.