Šošovica
Šošovica

Beluga šošovica s limetkovou ryžou a tofu z jedného hrnca

ryzasos - fotkaRyža SOS, 7. októbra 2023. Komerčný recept.
Beluga šošovica s limetkovou ryžou a tofu z jedného hrnca
Foto: ryzasos

Milujem tieto spojenia chutí! Beluga šošovica s limetkovou ryžou a tofu je jednoduchý a veľmi chutný recept z jedného hrnca, ktorý môžete servírovať do Zobraziť celý popisMilujem tieto spojenia chutí! Beluga šošovica s limetkovou ryžou a tofu je jednoduchý a veľmi chutný recept z jedného hrnca, ktorý môžete servírovať do pol hodinky. Jedlo je nutrične hodnotné, bohaté na bielkoviny a ponúka delikátne spojenie chutí. Určite nevynechajte ani šťavu z limetky, ktorá dodá jedlu v spojení s exotickým korením výnimočnú chuť. Ak by ste si teda chceli ozvláštniť jedálniček, tento recept musíte skúsiť.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 g
50 g
2x180 g
2 strúčiky
50 g
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
z 1 limetky
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Beluga šošovicu a ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou.

  2. 2

    Potom ich v hrnci zalejeme dvonásobným objemom vody, osolíme, okoreníme, pridáme prelisované strúčiky cesnaku a limetkovú šťavu.

  3. 3

    Varíme ich prikryté za občasného miešania, približne 15 minút.

  4. 4

    Potom k nim vmiešame aj nadrobno nakrájané tofu a sušené paradajky. Varíme ešte 3 minúty a v prípade potreby podlejeme trochou vody, aby zmes nebola suchá.

  5. 5

    Podávame teplé spolu s nasekaným čerstvým koriandrom.

Diskusia k receptu