Slepačia polievka s pečeňovými haluškami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Sliepku rozpolíme, umyjeme a vložíme do osolenej vody. Pridáme mleté čierne korenie a uvaríme do polomäkka. Potom pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu, olúpanú cibuľu a všetko spolu uvaríme domäkka. Mäkké mäso vykostíme, pokrájame nadrobno a vložíme späť do polievky. Podávame s pečeňovými haluškami a so zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.
  2. Pečeňové halušky: pečeň zomelieme najemno, pridáme vajce, rozotrené maslo a premiešame. Potom pridáme mleté čierne korenie, zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno, rozotrený cesnak, strúhanku, majorán, trocha soli a všetko spolu dobre vymiešame. Zo zmesi robíme halušky, ktoré zavaríme do polievky alebo osobitne uvaríme v mäsovom vývare.