Foto: eraserhead
Nechávam pôvodný názov. To preto keď budete napríklad v Neapoli a budete mať chuť objednať si tieto korenené mušle.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pri tomto jedle obzvlášť platí čerstvé. Je dostať aj pasterizované. Ak neveríte tým "na ľade chladeným"
-
2
Mušle zbavíme fúzov a iných nečistôt pod tečúcou studenou vodou.
-
3
Do hrnca dáme olej a nasekaný cesnak, iba krátko necháme prevoniať.
-
4
Do hrnca pridáme umyté a osušené mušle. Zakryjeme a na strednom ohni upravujeme. občas mušle aj s hrncom poprehadzujeme.
-
5
Keď sú mušle otvorené, posypte ich hojne čerstvo zomletým čiernym korením (od toho je ten názov Impepata, pepe - korenie). Hrniec opäť prikryte a poriadne ním zatraste aby sa korenie dostalo všade. Hotovo, okamžite podávajte svoje korenené mušle. Kto má rád môže zároveň s korením pridať čerstvú nasekanú petržlenovú vňať.
Diskusia k receptu