Impepata di cozze fotorecept

eraserhead - fotkaeraserhead, 11. apríla 2011

Nechávam pôvodný názov. To preto keď budete napríklad v Neapoli a budete mať chuť objednať si tieto korenené mušle.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
2 PL
5 ks
mnoho




Postup

  1. 1

    Pri tomto jedle obzvlášť platí čerstvé. Je dostať aj pasterizované. Ak neveríte tým "na ľade chladeným"

    Impepata di cozze (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mušle zbavíme fúzov a iných nečistôt pod tečúcou studenou vodou.

    Impepata di cozze (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca dáme olej a nasekaný cesnak, iba krátko necháme prevoniať.

    Impepata di cozze (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do hrnca pridáme umyté a osušené mušle. Zakryjeme a na strednom ohni upravujeme. občas mušle aj s hrncom poprehadzujeme.

    Impepata di cozze (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď sú mušle otvorené, posypte ich hojne čerstvo zomletým čiernym korením (od toho je ten názov Impepata, pepe - korenie). Hrniec opäť prikryte a poriadne ním zatraste aby sa korenie dostalo všade. Hotovo, okamžite podávajte svoje korenené mušle. Kto má rád môže zároveň s korením pridať čerstvú nasekanú petržlenovú vňať.

    Impepata di cozze (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

strigus
Mňam, mňam, mňam, mňam a mňam! Hneď by som si dala, jednoduché a výborné :)
elantra
joooj mnam, uz len zapadajuce slnko nad hladinou mora a pohar vina k tomu...
pusta
či by som si len dala, mám ich strašne rada, super.
bozulka
Mám rada,veľmi.Keď ich dusím pridávam trošku bieleho vinka a po dokončení pridám kúsok masla a vňaťku a dobre prehodím,vysypem na misu a potom už len mňamkám,sem tam so škrípaním piesku medzi zubami,ale vôbec nevadí...a potom už len dopíjam biele vínko čo ostalo.