Slávky s medveďom (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

....teda skôr s medvedím cesnakom :-) keď som pred pár dňami videl na vareche perfektný recept od @eraserhead vedel som, že už dozrel čas a musím si pripomenúť chuť dovolenky, vôňu mora, západ slnka, pohár bieleho a mušle na tanieri...

3
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ...určite každý kto pripravoval mušle vie, že sa vyhadzujú tie ktoré sú otvorené pred tepelnou úpravou a tie, ktoré sú zatvorené po tepelnej úprave... poslednou dobou som dosť lenivý, tak som kúpil mušle, ktoré už boli očistené a musím povedať, že celkom dobre, tak som ich už len mierne dočistil...
  2. ...nakrájanú cibuľu a cesnak som osmahol na olivovom oleji, potom som pridal slávky, podlial som ich vínkom a zakryl pokrievkou. Netreba aby boli celé zaliate, takto sa robili vo vínovej pare a páčilo sa im to. Po minútke som ich v hrnci poriadne potriasol, aby sa olivoli s cesnakom a vínkom dostal všade, kde chcel. (teda hlavne do mušlí) potom som tak spravil ešte asi 5x a stihol som aj nakrájať medvedí cesnak...
  3. ...celá príprava trvá možno 5 minút, keď sa slávky otvorili, podusil som ich ešte minútku, potom som vypol plyn, nakrájaný medvedí cesnak som hodil do hrnca a nechal odpočívať asi 60sek. medzitým som si pripravil foťák a upratal som bordel na linke. Na tanieri som ozdobil petržlenovou vňaťou a podával s bagetkou, tá omáčka bola super. Soliť netreba, sú slané tak akurát, veď žijú v mori :-)...dobrú chuť