Slaný koláč
Slaný kiš
Autor receptu: katarina22
Prvý jarný deň sa nám zachcelo
koláčik... no nie klasicky sladký, ale
slaný. Vhodný na večeru, napríklad.
Veľmi chutný. Na tomto recepte je
úžasné to, že suroviny do plnky si
môžte meniť podľa svojej chuti. Ja
som využila medvedí
cesnak, ktorý je momentálne kráľom
sezóny.
12 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv si z uvedených surovín pripravíme cesto. Je trochu lepivé. Zabalíme do fólie a dáme do chladničky aspoň na pol hodinu. Potom cesto dáme do formy na tart, vyformujeme okraje. Dáme naň papier na pečenie a zaťažíme fazuľou. Pečieme 15 minút na 180 stupňov.
- Kým sa nám pečie cesto, pripravíme si plnku zmiešaním uvedených surovín. Do zmesi som neprimiešala jedine brokolicu.
- Keď je cesto upečené, odstránime fazuľu a vylejeme naň plnku a dáme zapiecť cca na 15 minút. Tesne pred dopečením naukladáme ružičky brokolice. Ak by sme ju dali hneď na začiatku ružičkami hore, spiekla by sa. Ale kľudne si ju možné zamiešať do plnky hneď.