Foto: kristinamia
Nám veľmi chutia takéto slané drobné koláče, plnky sa dajú obmieňať.
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
450 g |
|
2 PL |
|
300 ml |
|
2 KL |
|
4 PL |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
Pizzová plnka: | |
100 g |
|
50 g |
|
1/2 ks |
|
5 PL |
|
3 KL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Cesnaková plnka: | |
75 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
100 g |
|
150 g (plátky) |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Deci mlieka s lyžičkou cukru som ohriala, pridala som 2 lyžičky sušeného droždia a nechala nabobtnať. Zmiešala som múku, masť, soľ, kvások a zvyšné mlieko. Cesto som nechala vykysnúť. Kým cesto kyslo, všetko na pizzovú plnku, okrem syra som vymixovala mixérom. Na cesnakovú plnku som roztopila maslo a zmiešala ho s prelisovaným cesnakom a soľou.
- 2
Vykysnuté cesto som rozdelila na polovicu. Každú som rozvaľkala do obdĺžnika, ktorý som potom prerezala na polovicu tak, aby vznikli dlhé pásy. Každý pás som potrela plnkou. Pizzovú plnku som posypala nastrúhaným syrom a na cesnakovú plnku som poukladala plátky syra a pokrájané sušené paradajky. Každá pás som zrolovala a nakrájala na kolieska. Tie som poukladala na plech s papierom na pečenie, potrela rozmiešaným vajcom a posypala sezamom.
- 3
Piekla som cca 15 minút na 200 °C.
Tiež slané pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu