Slané pečivo
Slané pečivo

Slané slimáčiky

kristinamia - fotkakristinamia, 26. marca 2021

Nám veľmi chutia takéto slané drobné koláče, plnky sa dajú obmieňať.

60 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
450 g
2 PL
300 ml
2 KL
4 PL
2 KL
1 KL
Pizzová plnka:
100 g
50 g
1/2 ks
5 PL
3 KL
podľa chuti
podľa chuti
Cesnaková plnka:
75 g
podľa chuti
podľa chuti
100 g
150 g (plátky)
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deci mlieka s lyžičkou cukru som ohriala, pridala som 2 lyžičky sušeného droždia a nechala nabobtnať. Zmiešala som múku, masť, soľ, kvások a zvyšné mlieko. Cesto som nechala vykysnúť. Kým cesto kyslo, všetko na pizzovú plnku, okrem syra som vymixovala mixérom. Na cesnakovú plnku som roztopila maslo a zmiešala ho s prelisovaným cesnakom a soľou.

  2. 2

    Vykysnuté cesto som rozdelila na polovicu. Každú som rozvaľkala do obdĺžnika, ktorý som potom prerezala na polovicu tak, aby vznikli dlhé pásy. Každý pás som potrela plnkou. Pizzovú plnku som posypala nastrúhaným syrom a na cesnakovú plnku som poukladala plátky syra a pokrájané sušené paradajky. Každá pás som zrolovala a nakrájala na kolieska. Tie som poukladala na plech s papierom na pečenie, potrela rozmiešaným vajcom a posypala sezamom.

  3. 3

    Piekla som cca 15 minút na 200 °C.

Recept je zaradený do kategórií:
Slané chuťovky, Pečené

Diskusia k receptu