Slané krekry z pár surovín, ktoré zvládne upiecť aj začiatočník videorecept
Ak milujete slané chrumkanie, toto jednoduché syrové drobné pečivo si vás získa po prvom súste. Príprava je rýchla, suroviny máte určite doma a Zobraziť celý popisAk milujete slané chrumkanie, toto jednoduché syrové drobné pečivo si vás získa po prvom súste. Príprava je rýchla, suroviny máte určite doma a výsledok je doslova návykový.
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Na dosku dáme nakrájané maslo, pridáme hladkú múku a nastrúhaný syr. Vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme ho aspoň na polhodinu zachladiť, aby sa s ním lepšie pracovalo.
- 2
Schladené cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku približne 0,5 cm. Z cesta vykrojíme rôzne tvary, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme makom alebo rascou.
- 3
Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C približne 10 až 12 minút.
Tiež syrové pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu