Drobné syrové pečivo

Slané krekry z pár surovín, ktoré zvládne upiecť aj začiatočník (videorecept)

Autor receptu: tartletka

Ak milujete slané chrumkanie, toto jednoduché syrové drobné pečivo si vás získa po prvom súste.* Príprava je rýchla, suroviny máte určite doma a výsledok je doslova návykový.

35-40
porcií
15 (+ chladenie cest minút
príprava
10-12 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Na dosku dáme nakrájané maslo, pridáme hladkú múku a nastrúhaný syr. Vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme ho aspoň na polhodinu zachladiť, aby sa s ním lepšie pracovalo.
  2. Schladené cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku približne 0,5 cm. Z cesta vykrojíme rôzne tvary, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme makom alebo rascou.
  3. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C približne 10 až 12 minút.