Drobné syrové pečivo
Slané krekry z pár surovín, ktoré zvládne upiecť aj začiatočník (videorecept)
Autor receptu: tartletka
Ak milujete slané chrumkanie, toto jednoduché syrové drobné pečivo si vás získa po prvom súste.* Príprava je rýchla, suroviny
máte určite doma a výsledok je doslova návykový.
|
35-40 porcií |
15 (+ chladenie cest minút príprava |
10-12 minút na 190 °C |
Postup
- Na dosku dáme nakrájané maslo, pridáme hladkú múku a nastrúhaný syr. Vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme ho aspoň na polhodinu zachladiť, aby sa s ním lepšie pracovalo.
- Schladené cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku približne 0,5 cm. Z cesta vykrojíme rôzne tvary, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme makom alebo rascou.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C približne 10 až 12 minút.