Šľahačkové pudingáče fotorecept
Foto: olinecka
Pre milovníkov koláčov, ktoré sa určite vyrovnajú aj tým najlepším krémovým zákuskom.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
80 g |
|
1 ČL |
|
250 ml vlažné |
|
150 ml |
|
2 ks |
|
1 kocka (čerstvé) |
|
z 1/2 citróna |
|
Pudingová plnka: | |
650 ml |
|
4 PL |
|
120 g zmäknuté |
|
2 bal. (alebo vanilkový puding) |
|
Šľahačka: | |
250-300 ml (33 %) |
|
1 bal. |
|
Na potretie: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
|
Na potretie cesta: | |
|
Postup
-
1
Cesto: Do vlažného mlieka pridáme 1 ČL kryštálového cukru, 1PL múky, rozdrobíme čerstvé droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme, pridáme zbytok surovín a kvások. Rukou alebo mixérom vymiesime hladké cesto. Vrch cesta pomúčime, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste. Pripravíme si suroviny na plnku.
-
2
Pudingová plnka: V troche mlieka rozhabarkujeme Zlatý klas. Zbytok mlieka s cukrom dáme variť, po zovretí vlejeme pripravený pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Do pudingu potom vmiešame zmäknuté maslo a necháme vychladnúť.
-
3
Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
-
4
Z cesta urobíme šúľok, ktorý rozdelíme na rovnakých 12 kúskov.
-
5
Z každého kúsku cesta urobíme šúľky dlhé 20-25 cm v strede prehneme a urobíme vrkoče. Konce cesta vložíme zospodu, aby sa neotvárali.
-
6
Plech vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne poukladáme pripravené vrkoče, ktoré necháme na plechu nakysnúť.
-
7
Pred vložením do rúry potrieme olejom. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25 minút do zlatista.
-
8
Po upečení necháme vychladnúť.
-
9
Vychladnutú pudingovú plnku vyšľaháme do hladka a dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
-
10
Koláčiky po vychladnutí pozdĺžne prekrojíme. Na spodnú časť lyžicou nanesieme jahodový džem a následne plnku.
-
11
Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme Smetafix a došľaháme do tuha. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko.
-
12
Nastriekame na pudingovú plnku a zakryjeme vrchnou časťou.
-
13
Odložíme do chladničky a pudingáče pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Neskoro už, niet... Haha... Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči.