Pudingový zákusok

Šľahačkové pudingáče (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Pre milovníkov koláčov, ktoré sa určite vyrovnajú aj tým najlepším krémovým zákuskom.

12 ks
porcií
70 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Do vlažného mlieka pridáme 1 ČL kryštálového cukru, 1PL múky, rozdrobíme čerstvé droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme, pridáme zbytok surovín a kvások. Rukou alebo mixérom vymiesime hladké cesto. Vrch cesta pomúčime, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste. Pripravíme si suroviny na plnku.
  2. Pudingová plnka: V troche mlieka rozhabarkujeme Zlatý klas. Zbytok mlieka s cukrom dáme variť, po zovretí vlejeme pripravený pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Do pudingu potom vmiešame zmäknuté maslo a necháme vychladnúť.
  3. Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
  4. Z cesta urobíme šúľok, ktorý rozdelíme na rovnakých 12 kúskov.
  5. Z každého kúsku cesta urobíme šúľky dlhé 20-25 cm v strede prehneme a urobíme vrkoče. Konce cesta vložíme zospodu, aby sa neotvárali.
  6. Plech vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne poukladáme pripravené vrkoče, ktoré necháme na plechu nakysnúť.
  7. Pred vložením do rúry potrieme olejom. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25 minút do zlatista.
  8. Po upečení necháme vychladnúť.
  9. Vychladnutú pudingovú plnku vyšľaháme do hladka a dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
  10. Koláčiky po vychladnutí pozdĺžne prekrojíme. Na spodnú časť lyžicou nanesieme jahodový džem a následne plnku.
  11. Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme Smetafix a došľaháme do tuha. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko.
  12. Nastriekame na pudingovú plnku a zakryjeme vrchnou časťou.
  13. Odložíme do chladničky a pudingáče pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.