Pudingový zákusok
Šľahačkové pudingáče (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Pre milovníkov koláčov, ktoré sa určite vyrovnajú aj tým najlepším
krémovým zákuskom.
12 ks porcií |
70 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Do vlažného mlieka pridáme 1 ČL kryštálového cukru, 1PL múky, rozdrobíme čerstvé droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme, pridáme zbytok surovín a kvások. Rukou alebo mixérom vymiesime hladké cesto. Vrch cesta pomúčime, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste. Pripravíme si suroviny na plnku.
- Pudingová plnka: V troche mlieka rozhabarkujeme Zlatý klas. Zbytok mlieka s cukrom dáme variť, po zovretí vlejeme pripravený pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Do pudingu potom vmiešame zmäknuté maslo a necháme vychladnúť.
- Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
- Z cesta urobíme šúľok, ktorý rozdelíme na rovnakých 12 kúskov.
- Z každého kúsku cesta urobíme šúľky dlhé 20-25 cm v strede prehneme a urobíme vrkoče. Konce cesta vložíme zospodu, aby sa neotvárali.
- Plech vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne poukladáme pripravené vrkoče, ktoré necháme na plechu nakysnúť.
- Pred vložením do rúry potrieme olejom. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25 minút do zlatista.
- Po upečení necháme vychladnúť.
- Vychladnutú pudingovú plnku vyšľaháme do hladka a dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
- Koláčiky po vychladnutí pozdĺžne prekrojíme. Na spodnú časť lyžicou nanesieme jahodový džem a následne plnku.
- Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme Smetafix a došľaháme do tuha. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko.
- Nastriekame na pudingovú plnku a zakryjeme vrchnou časťou.
- Odložíme do chladničky a pudingáče pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.