Foto: 2010
Este davno za predchadzajuce rezimu moje prve zoznamenie s exotickou kuchynou bolo kura Kung Pao s arasidami a sladko kysla kura s ananasom.Na obidva Zobraziť celý popisEste davno za predchadzajuce rezimu moje prve zoznamenie s exotickou kuchynou bolo kura Kung Pao s arasidami a sladko kysla kura s ananasom.Na obidva recepty je asi viacej rozlicnych receptov ako je kapustnic.Tento sa snazi byt blizky originalu z juznej ciny aj ked pouziva lacne rybacieho fillety marinovane v sojovej omacke a ryzovom vine a anansovy kompot namiesto cerstveho .
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
marinada: | |
1 lyzica |
|
1/2 lyzicky |
|
2 lyzice |
|
1 |
|
|
|
omacka: | |
4 lyzice |
|
4 lyzice |
|
3 lyzice |
|
2 lyzice |
|
2 lyzice |
|
2 lyzice |
|
1 lyzica |
|
zelenina: | |
1 cm |
|
1 |
|
3 |
|
1 |
|
150 g |
|
200 g |
|
1 strucik |
|
|
|
2 lyzice |
|
Postup
-
1
Rybacie file pokrajame na kocky a dame do misky a posypeme cinskou mletou zmesou 5 koreni ( to je skorica, klincek, koriander, cierne korenie a nove korenie).Pridame lahku sosjovu omacku premiesame a nechame marinovat cca 30 minut.
- 2
Marinovane kusky ryby obalime v dvoj obale, maizena a vajicko a dame vyprazat do zlatista do rastlinneho oleja.Hotove odlozime na papierovu servitku .
- 3
V miske si pripravime omacku kde poriadne zmiesame maizenu , vodu, stavu z ananasoveho kompotu ( ked mame stavu z cerstveho ananasu pridame viac cukru 2 lyzice), kecup, ryzovy ocot, ( slovensky je moc ostry , jemnejsi biely alebo vinny ako nahradu), ryzove vino (alebo sherry desertne vino polosladke ),Odlozime na stranu.
- 4
Do zohriateho oleja vo woku dame nakrajanu cibulu zazvor na drobno nakrajany a pretlaceny cesnak.Oprazime kratko cca 1 minutu. Pridame na drobno nakrajanu papriku ( masitu ) a jarnu cibulku . Tradicne po cinsky sa to opraza len tak 2-3 minuty ze paprika je stale polochrumkava.Na konie pridame prehriat omyte fazulove klicky ( nemusia byt).
- 5
Pridal som do zeleniny pripravenu omacku a poriadne premiesal a nechal prevarit. Ochutil podla potreby a primiesal vyprazane rybacie kusky a hned serviroval s ryzou. PS: ked chcete mat chut ako v cinskych restauraciach tak si pridajte E 621 ( MSG) co je velmi bezna prisada v ich vareni .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tak teda varujem s tym E621, aby ste nedopadli takto :-))))))
Nasi Cinania rybu na tento sposob nerobia .