Sladkokyslá ryba , čínska klasika

Autor receptu: 2010

Este davno za predchadzajuce rezimu moje prve zoznamenie s exotickou kuchynou bolo kura Kung Pao s arasidami a sladko kysla kura s ananasom.Na obidva recepty je asi viacej rozlicnych receptov ako je kapustnic.Tento sa snazi byt blizky originalu z juznej ciny aj ked pouziva lacne rybacieho fillety marinovane v sojovej omacke a ryzovom vine a anansovy kompot namiesto cerstveho .

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rybacie file pokrajame na kocky a dame do misky a posypeme cinskou mletou zmesou 5 koreni ( to je skorica, klincek, koriander, cierne korenie a nove korenie).Pridame lahku sosjovu omacku premiesame a nechame marinovat cca 30 minut.
  2. Marinovane kusky ryby obalime v dvoj obale, maizena a vajicko a dame vyprazat do zlatista do rastlinneho oleja.Hotove odlozime na papierovu servitku .
  3. V miske si pripravime omacku kde poriadne zmiesame maizenu , vodu, stavu z ananasoveho kompotu ( ked mame stavu z cerstveho ananasu pridame viac cukru 2 lyzice), kecup, ryzovy ocot, ( slovensky je moc ostry , jemnejsi biely alebo vinny ako nahradu), ryzove vino (alebo sherry desertne vino polosladke ),Odlozime na stranu.
  4. Do zohriateho oleja vo woku dame nakrajanu cibulu zazvor na drobno nakrajany a pretlaceny cesnak.Oprazime kratko cca 1 minutu. Pridame na drobno nakrajanu papriku ( masitu ) a jarnu cibulku . Tradicne po cinsky sa to opraza len tak 2-3 minuty ze paprika je stale polochrumkava.Na konie pridame prehriat omyte fazulove klicky ( nemusia byt).
  5. Pridal som do zeleniny pripravenu omacku a poriadne premiesal a nechal prevarit. Ochutil podla potreby a primiesal vyprazane rybacie kusky a hned serviroval s ryzou. PS: ked chcete mat chut ako v cinskych restauraciach tak si pridajte E 621 ( MSG) co je velmi bezna prisada v ich vareni .