Sladkokyslá ryba , čínska klasika
Autor receptu: 2010
Este davno za predchadzajuce rezimu moje prve zoznamenie s exotickou kuchynou bolo
kura Kung Pao s arasidami a sladko kysla kura s ananasom.Na obidva recepty je asi
viacej rozlicnych receptov ako je kapustnic.Tento sa snazi byt blizky originalu z juznej
ciny aj ked pouziva lacne rybacieho fillety marinovane v sojovej omacke a ryzovom
vine a anansovy kompot namiesto cerstveho .
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Rybacie file pokrajame na kocky a dame do misky a posypeme cinskou mletou zmesou 5 koreni ( to je skorica, klincek, koriander, cierne korenie a nove korenie).Pridame lahku sosjovu omacku premiesame a nechame marinovat cca 30 minut.
- Marinovane kusky ryby obalime v dvoj obale, maizena a vajicko a dame vyprazat do zlatista do rastlinneho oleja.Hotove odlozime na papierovu servitku .
- V miske si pripravime omacku kde poriadne zmiesame maizenu , vodu, stavu z ananasoveho kompotu ( ked mame stavu z cerstveho ananasu pridame viac cukru 2 lyzice), kecup, ryzovy ocot, ( slovensky je moc ostry , jemnejsi biely alebo vinny ako nahradu), ryzove vino (alebo sherry desertne vino polosladke ),Odlozime na stranu.
- Do zohriateho oleja vo woku dame nakrajanu cibulu zazvor na drobno nakrajany a pretlaceny cesnak.Oprazime kratko cca 1 minutu.
Pridame na drobno nakrajanu papriku ( masitu ) a jarnu cibulku . Tradicne po cinsky sa to opraza len tak 2-3 minuty ze paprika je stale polochrumkava.Na konie pridame prehriat omyte fazulove klicky ( nemusia byt).
- Pridal som do zeleniny pripravenu omacku a poriadne premiesal a nechal prevarit.
Ochutil podla potreby a primiesal vyprazane rybacie kusky a hned serviroval s ryzou.
PS: ked chcete mat chut ako v cinskych restauraciach tak si pridajte E 621 ( MSG) co je velmi bezna prisada v ich vareni .