Hubová polievka
Sladkokyslá hubovica s pošírovaným vajíčkom
Autor receptu: redakcia
Postup- Na masle speníme nadrobno
nakrájanú cibuľu, zalejeme, pridáme huby a vydusíme ich. Osolíme, pridáme bobkové listy, korenie, očistenú a na kocky nakrájanú
mrkvu a petržlen, zalejeme litrom vody a necháme asi
30 minút variť.
- Obe smotany zmixujeme
s múkou. Potom za neustáleho miešania prilejeme zmes
do polievky a varíme ďalších 10
minút. Nakoniec polievku dochutíme cukrom a octom.
- Pošírované vajcia: Vodu v hrnci privedieme
tesne pod bod varu. Ochutíme
ju octom, soľou a korením. Do
naberačky rozbijeme vajce a opatrne ho vložíme do vody. Varíme 3 až 4 minúty.
- Polievku s pošírovaným vajcom môžeme podávať v chlebovom bochníku.
|