Hubová polievka

Sladkokyslá hubovica s pošírovaným vajíčkom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, zalejeme, pridáme huby a vydusíme ich. Osolíme, pridáme bobkové listy, korenie, očistenú a na kocky nakrájanú mrkvu a petržlen, zalejeme litrom vody a necháme asi 30 minút variť.
  2. Obe smotany zmixujeme s múkou. Potom za neustáleho miešania prilejeme zmes do polievky a varíme ďalších 10 minút. Nakoniec polievku dochutíme cukrom a octom.
  3. Pošírované vajcia: Vodu v hrnci privedieme tesne pod bod varu. Ochutíme ju octom, soľou a korením. Do naberačky rozbijeme vajce a opatrne ho vložíme do vody. Varíme 3 až 4 minúty.
  4. Polievku s pošírovaným vajcom môžeme podávať v chlebovom bochníku.