Sladké pokušenie
Piekla som na malom plechu. Pre klasický veľký plech treba zdvojnásobiť dávku.
Suroviny
| Cesto: | |
| 5 ks |
|
| 200 g |
|
| 10 PL vlažná |
|
| 100 g pomleté |
|
| 200 g |
|
| 1 bal. |
|
| Plnka: | |
| 800 ml |
|
| 200 g |
|
| 5 ks |
|
| 2 bal. |
|
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| 1 bal. |
|
| 250 ml |
|
| 100 ml |
|
| 250 ml |
|
| 250 g |
|
| (na posypanie) |
|
Postup
-
1
Z mlieka, cukru, Zlatého klasu a žĺtkov uvaríme hustý puding. Kým chladné, urobíme si korpus.
- 2
Bielky vyšľaháme do tuha, pridáme cukor a vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme vodu. V miske zmiešame orechy, múku a kypriaci prášok, všetko to pridáme do snehu a zamiešame. Pečieme na papieri na pečenie pri teplote 180 stupňov.
- 3
Vyšľaháme maslo a postupne pridávame vychladnutý puding. Keď je krém hotový, polovicu odoberieme a zamiešame do nej rozpustenú čokoládu.
- 4
Uvaríme si kávu. Do vychladnutej pridáme rum (nemusíme). Mascarpone a šľahačku si ručne metličkou vymiešame do polotuha.
- 5
Na orechový plát nanesieme svetlý krému, poukladáme Bebe keksy namočené v káve, navrstvíme čokokrém, šľahačkovu zmes a vrch poprášime kakaom.
- 6
Necháme stuhnúť v chladničke a môžme podávať.
Tiež pudingový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Plech vo veľkosti 36x25cm