Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
Šišky: | |
250 g |
|
125 g |
|
50 g |
|
30 g |
|
7 g |
|
1 ks |
|
Krém: | |
10 g |
|
30 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
10 g |
|
10 g |
|
Okrem toho: | |
na vyprážanie |
|
|
|
|
Postup
-
1
Múku a cukor zmiešame. Pridáme vajíčko a mixujeme s pomalým pridávaním mlieka zohriateho na 40 °C. Pridáme instantné droždie a opatrne do cesta vlejeme roztopené maslo. Za stáleho miešania vypracujeme hladké cesto. Z cesta potom vyformujeme malé šišky a necháme ich polhodinu nakysnúť. Pečieme pri 160 °C 3 minúty.
- 2
Krém: Vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtky s cukrom na hustý krém. Primiešame marhuľový džem a tahini pastu. Pridáme vajce a ešte chvíľku miešame vo vodnom kúpeli. Nakoniec pridáme maslo a necháme vychladnúť.
- 3
Pred podávaním šišky vypražíme v oleji a naplníme ich zospodu marhuľovým krémom (alebo krém nastriekame navrch šišiek). Posypeme mletým čiernym sezamom zmiešaným s práškovým cukrom.
Tiež Šišky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu