Šišky s marhuľovým krémom

redakcia - fotkaredakcia, 21. novembra 2019
Šišky s marhuľovým krémom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

Šišky:
250 g
125 g
50 g
30 g
7 g
1 ks
Krém:
10 g
30 g
2 ks
1 ks
10 g
10 g
Okrem toho:
 na vyprážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku a cukor zmiešame. Pridáme vajíčko a mixujeme s pomalým pridávaním mlieka zohriateho na 40 °C. Pridáme instantné droždie a opatrne do cesta vlejeme roztopené maslo. Za stáleho miešania vypracujeme hladké cesto. Z cesta potom vyformujeme malé šišky a necháme ich polhodinu nakysnúť. Pečieme pri 160 °C 3 minúty.

  2. 2

    Krém: Vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtky s cukrom na hustý krém. Primiešame marhuľový džem a tahini pastu. Pridáme vajce a ešte chvíľku miešame vo vodnom kúpeli. Nakoniec pridáme maslo a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Pred podávaním šišky vypražíme v oleji a naplníme ich zospodu marhuľovým krémom (alebo krém nastriekame navrch šišiek). Posypeme mletým čiernym sezamom zmiešaným s práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: