Šišky

Šišky s marhuľovým krémom

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Múku a cukor zmiešame. Pridáme vajíčko a mixujeme s pomalým pridávaním mlieka zohriateho na 40 °C. Pridáme instantné droždie a opatrne do cesta vlejeme roztopené maslo. Za stáleho miešania vypracujeme hladké cesto. Z cesta potom vyformujeme malé šišky a necháme ich polhodinu nakysnúť. Pečieme pri 160 °C 3 minúty.
  2. Krém: Vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtky s cukrom na hustý krém. Primiešame marhuľový džem a tahini pastu. Pridáme vajce a ešte chvíľku miešame vo vodnom kúpeli. Nakoniec pridáme maslo a necháme vychladnúť.
  3. Pred podávaním šišky vypražíme v oleji a naplníme ich zospodu marhuľovým krémom (alebo krém nastriekame navrch šišiek). Posypeme mletým čiernym sezamom zmiešaným s práškovým cukrom.