Šišky
Šišky s marhuľovým krémom
Autor receptu: redakcia
Postup- Múku a cukor zmiešame. Pridáme vajíčko a mixujeme s pomalým pridávaním mlieka zohriateho na
40 °C. Pridáme instantné droždie a opatrne do cesta vlejeme roztopené maslo. Za stáleho miešania vypracujeme hladké cesto. Z cesta potom vyformujeme malé šišky a necháme ich polhodinu nakysnúť. Pečieme pri 160 °C 3 minúty.
- Krém: Vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtky s cukrom na hustý
krém. Primiešame marhuľový džem
a tahini pastu. Pridáme vajce a ešte chvíľku miešame vo vodnom kúpeli. Nakoniec pridáme
maslo a necháme vychladnúť.
- Pred podávaním šišky vypražíme v oleji a naplníme ich zospodu marhuľovým krémom (alebo krém nastriekame navrch šišiek). Posypeme mletým čiernym sezamom zmiešaným s práškovým cukrom.
|