Sicílske tagliatelle s baklažánom, paradajkami a olivami
Foto: blissofplants
Recept @grubbymealkits.
Postup
-
1
Predhrejeme rúru na 200 °C. Baklažán nakrájame na 3 cm kúsky, uložíme na pekáč s cherry paradajkami, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a pečieme v rúre zhruba 20 minút.
- 2
Medzitým zohrejeme lyžicu olivového oleja na strednom ohni v hlbokej panvici. Cesnak a cibuľu nakrájame nadrobno a smažíme 5-7 minút, kým cibuľa nezmäkne. Pridáme sušené talianske bylinky, chilli vločky a miešame ďalšiu minútu. Zalejeme balzamikovým octom, pridáme paradajky z konzervy a vodu (75ml). Varíme na miernom ohni 10-12 minút.
- 3
Medzitým dáme cestoviny variť do vriacej vody. Olivy prekrojíme a odložíme na servírovanie.
- 4
Keď sú baklažán a paradajky opečené, vyberieme ich z rúry a pridáme k paradajkovej omáčke spolu so špenátom, dochutíme podľa chuti a všetko spolu premiešame. Ak je omáčka príliš hustá, pridáme trochu vody.
- 5
Cestoviny scedíme a primiešame do panvice spolu s nakrájanými olivami. Podávame.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem velmi pekne 😊
Krásny večer prajem. 🌟
Ďakujem 🙂
Ďakujem aj ja💟
Krásny víkend Mija😘
Ďakujem 🙂