Vajcia v paradajkovej omáčke

Shakshuka

Autor receptu: maspoma

Prípravou jednoduché, ale chuťou nesmierne komplexné a chutné jedlo podľa receptu od Simony Malkovej.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V hlbšej panvici na oleji opečieme dosklovita nadrobno nakrájanú cibuľu. K cibuli pridáme nadrobno nasekaný cesnak, krátko ho opečieme a pridáme do panvice aj všetky koreniny – mletú rímsku rascu, mletú a údenú papriku, mleté čierne korenie, chilli a soľ. Všetko spolu dôkladne premiešame, minútku opečieme.
  2. Pridáme červenú papriku a cuketu nakrájanú na kúsky a chvíľku opečieme.
  3. Prilejeme krájané paradajky, premiešame a na nízkom plameni podusíme cca 10 minút. Podľa chuti ešte dochutíme soľou, korením a chilli.
  4. Lyžicou vytvoríme v rajčinovo-paprikovej omáčke jamky, do ktorých rozbijeme vajíčka. Vajíčka osolíme, okoreníme a shakshuku ešte chvíľu necháme variť na malom plameni, kým bielky nie sú pevné a žĺtky jemne tekuté.
  5. Dozdobíme plátkami avokáda, posypeme nadrobenou fetou, nasekaným koriandrom a ihneď ju podávame s čerstvým pečivom.