Foto: elixir
Prednedávnom sme sa boli s rodinou najesť vonku a na stôl sa nám zatúlali gratinované šampiňóny. Dnes som na Vareche videla diskusiu o quiche Zobraziť celý popisPrednedávnom sme sa boli s rodinou najesť vonku a na stôl sa nám zatúlali gratinované šampiňóny. Dnes som na Vareche videla diskusiu o quiche a inšpirácia na dnešnú večeru bola na svete.
porcie
príprava
na 220 °C
Suroviny
150 g |
|
1 ks |
|
70 g |
|
|
|
Obloha: | |
1 ks (väčší) |
|
5 ks |
|
250 ml (alebo sladká smotana) |
|
1 ks |
|
|
|
3 PL |
|
|
|
0,5 ČL |
|
|
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Z múky, vajíčka, masla a soli si vypracujeme cesto, ktoré potom rozdelíme na štyri časti, a naplníme nimi formy na pečenie.
-
2
Huby si očistíme a nakrájame na hrubšie plátky, na troške masla ich opražíme do zľahka hnedej farby, potom naukladáme na cesto.
-
3
Zmiešame créme fraiche s ementálom, vajíčkom, soľou a koreniami. Rovnomerne rozdelíme po porciách a dáme piecť.
-
4
Výborne sa ku quiche hodí biele víno. Prajem dobrú chuť.
upecene quiche budú chutnejsie ,ak sampiony najskor oprazis na kúska masla.
Až tento recept spravím opäť, zohľadním vaše rady a zas to bude "nové" jedlo :)