Šampiňónovo-hlivový mini quiche

elixir - fotkaelixir, 24. marca 2013
Šampiňónovo-hlivový mini quiche
Foto: elixir

Prednedávnom sme sa boli s rodinou najesť vonku a na stôl sa nám zatúlali gratinované šampiňóny. Dnes som na Vareche videla diskusiu o quiche Zobraziť celý popisPrednedávnom sme sa boli s rodinou najesť vonku a na stôl sa nám zatúlali gratinované šampiňóny. Dnes som na Vareche videla diskusiu o quiche a inšpirácia na dnešnú večeru bola na svete.

4
porcie
15 minút
príprava
35 minút
na 220 °C

Suroviny

150 g
1 ks
70 g
Obloha:
1 ks (väčší)
5 ks
250 ml (alebo sladká smotana)
1 ks
3 PL
0,5 ČL
2 PL




Postup

  1. 1

    Z múky, vajíčka, masla a soli si vypracujeme cesto, ktoré potom rozdelíme na štyri časti, a naplníme nimi formy na pečenie.

    Šampiňónovo-hlivový mini quiche - obrázok 1
  2. 2

    Huby si očistíme a nakrájame na hrubšie plátky, na troške masla ich opražíme do zľahka hnedej farby, potom naukladáme na cesto.

    Šampiňónovo-hlivový mini quiche - obrázok 2
  3. 3

    Zmiešame créme fraiche s ementálom, vajíčkom, soľou a koreniami. Rovnomerne rozdelíme po porciách a dáme piecť.

    Šampiňónovo-hlivový mini quiche - obrázok 3
  4. 4

    Výborne sa ku quiche hodí biele víno. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

hubata
Tieto koláče za to nemôžu, ale strááášne sú voňavé a človek nemôže odolať a len je a je a je .....
babav
Veľmi pekne ,aspoň nemusíš krajat .Pre väčší počet ludi( na párty) možno upiect ešte menšie, v mini muffinovych formickach.Ak môžem poradiť,
upecene quiche budú chutnejsie ,ak sampiony najskor oprazis na kúska masla.


slavka2012
Pekny recept. Ja zvyknem robit jeden velky quiche a rozkrajat ho na jednotlive porcie. Tento napad urobit jednotlive male porcie sa mi paci, dakujem za inspiraciu.
afataga
dobry napad, vyzera to skvelo, ja by som este pridala rascu, k hubam mi pasuje, zvyrazni ich chut, aspon podla mna
nonna
Pekné, lákavé a nemôžem vyhodiť na FBčko, lebo tu porobili novinky, veľmi "prospešné" pre propagáciu, pri recepise sa zjavujú všeobecné, adminami vybraté foto, čiže nie foto k recepisu. Fajn novinka! Tie huby si pred zapečením nepodusila? Ukladám do KK!
elixir
Jejda, ďakujem za nahliadnutie, peknú odozvu a hlavne aj za výborné nápady... veľmi sa mi zapáčila tá rasca, je u nás doma populárna... @nonna nedusila som, zdalo sa mi, že tuk zo smotany a syru to tak dáko "zapečie" a aj to zafungovalo na šampiňóny 100%, na hlivu tak 80%...
Až tento recept spravím opäť, zohľadním vaše rady a zas to bude "nové" jedlo :)
nonna
Dík za odpoveď! Pokojný večer do Berlína!
ywett
páči sa mi recept, ako všetky od teba :-)
elixir
@afataga & @nonna piekla som ich opäť, podľa vašich rád, podusila som huby a robila som aj s rascou (dala som celú) a bolo to ešte chutnejšie - vďaka za tie rady! Ak sa nenahneváte, trošku upravím recept... Vaše nápady výsledok rozhodne obohatili, v tom najpozitívnejšom zmysle. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia