Šampiňónovo-hlivový mini quiche
Autor receptu: elixir
Prednedávnom sme sa boli s rodinou najesť vonku a na stôl sa nám zatúlali gratinované šampiňóny. Dnes som na Vareche videla diskusiu o quiche a inšpirácia na dnešnú večeru bola na svete.
4 porcie |
15 minút príprava |
35 minút na 220 °C |
Postup
- Z múky, vajíčka, masla a soli si vypracujeme cesto, ktoré potom rozdelíme na štyri časti, a naplníme nimi formy na pečenie.
- Huby si očistíme a nakrájame na hrubšie plátky, na troške masla ich opražíme do zľahka hnedej farby, potom naukladáme na cesto.
- Zmiešame créme fraiche s ementálom, vajíčkom, soľou a koreniami. Rovnomerne rozdelíme po porciách a dáme piecť.
- Výborne sa ku quiche hodí biele víno. Prajem dobrú chuť.