Šampiňónovo-hlivový mini quiche

Autor receptu: elixir

Prednedávnom sme sa boli s rodinou najesť vonku a na stôl sa nám zatúlali gratinované šampiňóny. Dnes som na Vareche videla diskusiu o quiche a inšpirácia na dnešnú večeru bola na svete.

4
porcie
15 minút
príprava
35 minút
na 220 °C

Postup

  1. Z múky, vajíčka, masla a soli si vypracujeme cesto, ktoré potom rozdelíme na štyri časti, a naplníme nimi formy na pečenie.
  2. Huby si očistíme a nakrájame na hrubšie plátky, na troške masla ich opražíme do zľahka hnedej farby, potom naukladáme na cesto.
  3. Zmiešame créme fraiche s ementálom, vajíčkom, soľou a koreniami. Rovnomerne rozdelíme po porciách a dáme piecť.
  4. Výborne sa ku quiche hodí biele víno. Prajem dobrú chuť.