Foto: violi
Od babky sme dostali kopec šalátu, tak som urobila túto ľahkú a prekvapivo lahodnú jarnú polievku, vhodnú pre vegánov, ale dá sa urobiť aj Zobraziť celý popisOd babky sme dostali kopec šalátu, tak som urobila túto ľahkú a prekvapivo lahodnú jarnú polievku, vhodnú pre vegánov, ale dá sa urobiť aj s mliekom :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na vode podusíme červenú cibuľu a uhorku, obe pokrájané na kocky (kto chce, môže aj na oleji).
-
2
Pridáme hlávkový šalát, petržlenovú vňať a cesnak, podusíme. Podlejeme horúcim bujónom a varíme okolo 5-10 minút.
-
3
Pridáme sójové mlieko (možno nahradiť kravským) a rozmixujeme nahladko ponorným mixérom. Nakoniec podľa potreby dochutíme soľou a korením.
Diskusia k receptu