Krúpový šalát
Šalát zo špaldových krúp s vajíčkom a grilovaným syrom
Autor receptu: redakcia
Špaldové krúpy sú lepšie stráviteľné ako jačmenné a obsahujú zložité sacharidy, ktoré sa postupne uvoľňujú a dlho dodávajú energiu.* Nemusia sa vopred namáčať a varia sa ako celozrnná ryža približne 20 minút.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Krúpy niekoľkokrát prepláchneme, zalejeme väčším množstvom vody, osolíme a uvaríme ich domäkka.
- Vajcia uvaríme namäkko - varíme ich presne 5 minút vo vriacej vode, potom ich ihneď schladíme v ľadovej vode a olúpeme.
- Všetky ingrediencie na pesto spolu rozmixujeme. Uvarené krúpy scedíme a prepláchneme. Po odkvapkaní ich premiešame s bylinkovým pestom, červenou, na tenké kolieska nakrájanou cibuľou, baby špenátom
a kúskami avokáda.
- Syr opečieme na grilovacej panvici
z oboch strán dozlatista. Servírujeme ho spolu s krúpovým šalátom a vajíčkom.