Krúpový šalát

Šalát zo špaldových krúp s vajíčkom a grilovaným syrom

Autor receptu: redakcia

Špaldové krúpy sú lepšie stráviteľné ako jačmenné a obsahujú zložité sacharidy, ktoré sa postupne uvoľňujú a dlho dodávajú energiu.* Nemusia sa vopred namáčať a varia sa ako celozrnná ryža približne 20 minút.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Krúpy niekoľkokrát prepláchneme, zalejeme väčším množstvom vody, osolíme a uvaríme ich domäkka.
  2. Vajcia uvaríme namäkko - varíme ich presne 5 minút vo vriacej vode, potom ich ihneď schladíme v ľadovej vode a olúpeme.
  3. Všetky ingrediencie na pesto spolu rozmixujeme. Uvarené krúpy scedíme a prepláchneme. Po odkvapkaní ich premiešame s bylinkovým pestom, červenou, na tenké kolieska nakrájanou cibuľou, baby špenátom a kúskami avokáda.
  4. Syr opečieme na grilovacej panvici z oboch strán dozlatista. Servírujeme ho spolu s krúpovým šalátom a vajíčkom.