Cviklový šalát
Šalát z pečenej cvikly s fetou a kúskami hovädzieho mäsa
Autor receptu: redakcia
Surová cvikla je pomerne tvrdá a chuťovo nevýrazná, po upečení bude však fantasticky sladká.* Ak ju kúpite aj s vňaťou, môžete ju do šalátu použiť tiež. My sme v tomto recepte použili žltú cviklu, ale to nie je podmienkou, šalát bude vynikajúci aj z červenej.
4 porcie |
15 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si štyri štvorce alobalu. Cviklu umyjeme a osušíme. Každú buľvu položíme na jeden štvorec alobalu, potrieme olejom, ochutíme tymianom, pretlačeným cesnakom, javorovým sirupom, soľou a korením. Zabalíme a pečieme asi 40 minút pri teplote 200 °C.
- Upečenú cviklu ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Zmiešame všetky ingrediencie na dresing. Ešte teplú cviklu vložíme do dresingu a necháme marinovať.
- Steak osolíme a okoreníme. Na panvici zahrejeme kvapku oleja a mäso opekáme asi 3 minúty z každej strany. Necháme ho 5 minút odpočívať prekrytý alobalom a potom ho nakrájame na plátky. Servírujeme spolu s cviklou, so šalátovými listami, s fetou a dresingom. Dozdobíme nasekanou pažítkou.