Kapustový šalát
Šalát z grilovanej červenej kapusty s penou z kozieho syra
Autor receptu: redakcia
Postup- Červenú kapustu umyjeme
a narežeme na krájači na tenké
rezance. Na rozpálený gril nalejeme
trochu oleja a kapustu na ňom grilujeme asi 10 minút. Vychladíme. Pridáme baby špenát, bobuľky hrozna
prekrojené na polovice, hoisin a citrónovú šťavu. Dobre
premiešame.
- Syrová pena: Kozí syr dobre rozmiešame s cviklovou šťavou. Tú získame odšťavením surovej červenej repy. Primiešame smotanu, premiešame a ochutíme soľou a korením.
- Do hrnca dáme saké a brandy, zahrejeme, pridáme hrozienka. Necháme macerovať dve hodiny a vyberieme. Na
tanier dáme šalát, penu z kozieho syra a posypeme
naloženými hrozienkami.
- Hoisin je čínska barbecue
omáčka, ktorá je výborná na
marinovanie mäsa, hydiny aj rýb.
Výborne poslúži aj pri grilovačke.
|