Kapustový šalát

Šalát z grilovanej červenej kapusty s penou z kozieho syra

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Červenú kapustu umyjeme a narežeme na krájači na tenké rezance. Na rozpálený gril nalejeme trochu oleja a kapustu na ňom grilujeme asi 10 minút. Vychladíme. Pridáme baby špenát, bobuľky hrozna prekrojené na polovice, hoisin a citrónovú šťavu. Dobre premiešame.
  2. Syrová pena: Kozí syr dobre rozmiešame s cviklovou šťavou. Tú získame odšťavením surovej červenej repy. Primiešame smotanu, premiešame a ochutíme soľou a korením.
  3. Do hrnca dáme saké a brandy, zahrejeme, pridáme hrozienka. Necháme macerovať dve hodiny a vyberieme. Na tanier dáme šalát, penu z kozieho syra a posypeme naloženými hrozienkami.
  4. Hoisin je čínska barbecue omáčka, ktorá je výborná na marinovanie mäsa, hydiny aj rýb. Výborne poslúži aj pri grilovačke.