Šalát

Šalát z červenej šošovice s tarhoňou a mungo klíčkami (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Mungo klíčky sú potravinou bohatou na vitamíny, minerály aj vlákninu. V našich končinách nie sú tradičnou potravinou, ale možno si ich obľúbite.

2-3
porcie
20 (+namáčanie) minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Šošovicu zalejeme vodou, len tesne nad povrch, a necháme cca 1 hod postáť. Vody má byť len toľko, aby sme ju nemuseli zlievať, ale aby sa všetka vstrebala. Potom na rozpálenom oleji za stáleho miešania opekáme asi 5 minút. Necháme vychladnúť.
  2. Tarhoňu uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť.
  3. Vychladnutú šošovicu a tarhoňu dáme do misky.
  4. Pridáme na malé kocky nakrájanú papriku. Premiešame.
  5. Do šalátu rozdrobíme Nivu.
  6. Pridáme jogurt, olivový olej a horčicu a premiešame.
  7. Šalát rozdelíme na porcie a posypeme klíčkami.