Tabouleh
Šalát tabouleh
Autor receptu: redakcia
Základom tohto originálneho libanonského jedla je bulgur.
Postup
- Bulgur prepláchneme teplou vodou a vložíme do keramickej misy. Bulgur v mise zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a necháme bulgur napučať asi 30 minút, kým nevsiakne všetka tekutina a nebude mäkký.
- Medzitým nasekáme petržlenovú vňať na veľmi jemno. Cibuľu rozkrojíme, ošúpeme a nakrájame na tenké mesiačiky. Pekanové orechy nasucho opražíme na panvici.
- Pripravíme dresing. Strúčik cesnaku pretlačíme, zmiešame so štipkou soli a preložíme do zatváracieho pohárika. Pridáme limetkovú šťavu, olej a korenie sumac. Uzatvoríme a starostlivo pretrepeme, aby vznikla olejová konzistencia.
- Dresing a nasekanú petržlenovú vňať vmiešame do napučaného bulguru. Rozložíme ho na misu. Posypeme orechmi, zrnkami granátového jablka, cibuľou a lístkami mäty.
- Na ozdobenie šalátu potrebujeme zrnká z granátového jablka. Pozrite si video, ako zrnká z granátového jablka jednoducho vylúpať.