« Naspäť na tento recept

Šalát so špargľou a s jahodami verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia


Postup receptu

Špargľu očistíme, zbavíme drevnatých koncov a asi 5 – 7 minút nakrájanú povaríme v slanej vode. Jahody nakrájame na štvrtiny. V miske rozmiešame balzamikový ocot s medom, olejom a trochu soli. V zmesi marinujeme špargľu s jahodami pol hodiny v chladničke.

Do ďalšej misky medzitým natrháme zmes šalátov podľa chuti (čakanku, ľadový šalát, rukolu a frisse šalát). Na tanier naukladáme šalát, ktorý pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou.

Navrch dáme marinovanú špargľu s jahodami a posypeme nasucho opraženými píniovými orieškami. K šalátu podávame čerstvú bagetku.

Suroviny




4
porcie




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist