Špargľový šalát

Šalát so špargľou a s jahodami

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Špargľu očistíme, zbavíme drevnatých koncov a asi 5 – 7 minút nakrájanú povaríme v slanej vode. Jahody nakrájame na štvrtiny. V miske rozmiešame balzamikový ocot s medom, olejom a trochu soli. V zmesi marinujeme špargľu s jahodami pol hodiny v chladničke.
  2. Do ďalšej misky medzitým natrháme zmes šalátov podľa chuti (čakanku, ľadový šalát, rukolu a frisse šalát). Na tanier naukladáme šalát, ktorý pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou.
  3. Navrch dáme marinovanú špargľu s jahodami a posypeme nasucho opraženými píniovými orieškami. K šalátu podávame čerstvú bagetku.