Šalát s krevetami a karamelizovaným ananásom fotorecept
Michal Vajda
šéfkuchár reštaurácie HU:MAN v Žiline, 10. marca 2017
šéfkuchár reštaurácie HU:MAN v Žiline, 10. marca 2017

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
600 g |
|
100 ml |
|
50 ml |
|
|
|
2 g |
|
300 g |
|
30 g |
|
100 ml |
|
400 g |
|
|
|
2 g |
|
30 g |
|
5 g |
|
100 ml |
|
20 g |
|
50 ml |
|
50 g |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Ananás obalíme v cukre a skaramelizujeme na horúcej panvici. Pridáme brandy a necháme odpariť alkohol.
- 2
Krevety vložíme na rozpálenú panvicu s 50 ml olivového oleja. Pridáme nakrájanú šalotku, zázvor a pražíme dve minúty. Pridáme biele víno, koriander, čili, soľ a maslo a všetko spolu prehrejeme ďalšie dve minúty.
- 3
Karí vinaigrette: Do misky dáme karí, med, citrónovú šťavu, zvyšok olivového oleja, rastlinný olej a soľ. Všetko spolu zmiešame.
- 4
Mix šalátov zmiešame s vinaigrettom, dáme na tanier spolu s karamelizovaným ananásom, krevetami a ozdobíme farebným sezamom.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu