Šalát
Šalát s cviklovou hruškou
Autor receptu: redakcia
Postup- Biele víno zmiešame s cviklovou šťavou, pridáme cukor,
koreniny, vínny ocot, soľ a necháme zovrieť.
- Hrušky olúpeme, stopku (ak majú) necháme a zrežeme
tak, aby mohli stáť. Vložíme ich do vínovo–cviklovej zmesi
a pomaly varíme 30–40 minút. Potom odstavíme
a hrušky necháme v šťave chladnúť
aspoň 6 hodín, ideálne cez noc.
- Na druhý deň zo šťavy odlejeme asi 1 dcl, varom zredukujeme. K redukcii pridáme 2 PL olivového oleja, nastrúhanú pomarančovú
kôru a dobre vymiešame. Vlašské orechy aj tekvicové semienka nasucho opražíme.
- Na šalátové listy položíme kozí syr, ochutíme redukciou,
posypeme opraženým semienkami
a orechmi. Nakoniec naaranžujeme rozkrojenú hrušku.
|