Ryžové rezance

Ryžové rezance s cuketou (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Dnes som zvolila taký ľahší obed ale chutilo.

20 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tu sú suroviny. Neuvádzam presný pomer surovín. To si každý musí dať podľa seba pre koľkých varí.
  2. Cibuľu a cesnak si očistíme, pór nakrájame na kolieska cibuľu na menšie kúsky, taktiež aj slaninku a všetko pridávame tak ako krájame na panvicu. Hneď za tým nasleduje stopkový zeler a na menšie kúsky nakrájanú cuketa. Keď sa nám to dusí asi tak 5 minút dáme tam údenú papriku ja som ešte pridala trochu kurkumy a pretlačený cesnak a vývar. Nesolila som lebo som dávala údený syr, tak aby to nebolo slané. Dosolila som až na tanieri.
  3. Po piatich minútach pridáme maslo, nastrúhaný syr a smotanu, necháme trochu redukovať odstavíme a hotovo.
  4. Medzi tým sme si ale uvarili aj rezance.
  5. Do rezancov pridáme cuketovú zmes a dobre premiešame, aby sa nám chute dobre spojili.
  6. No a servírujeme.
  7. Je to aj rýchle aj jednoduché a hlavne že nám chutilo a obed bol raz dva uvarený.