Ryžové rezance
Ryžové rezance s cuketou (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Dnes som zvolila taký ľahší obed ale chutilo.
20 minút príprava |
10-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Tu sú suroviny.
Neuvádzam presný pomer surovín. To si každý musí dať podľa seba pre koľkých varí.
- Cibuľu a cesnak si očistíme, pór nakrájame na kolieska cibuľu na menšie kúsky, taktiež aj slaninku a všetko pridávame tak ako krájame na panvicu.
Hneď za tým nasleduje stopkový zeler a na menšie kúsky nakrájanú cuketa. Keď sa nám to dusí asi tak 5 minút dáme tam údenú papriku ja som ešte pridala trochu kurkumy a pretlačený cesnak a vývar.
Nesolila som lebo som dávala údený syr, tak aby to nebolo slané. Dosolila som až na tanieri.
- Po piatich minútach pridáme maslo, nastrúhaný syr a smotanu, necháme trochu redukovať odstavíme a hotovo.
- Medzi tým sme si ale uvarili aj rezance.
- Do rezancov pridáme cuketovú zmes a dobre premiešame, aby sa nám chute dobre spojili.
- No a servírujeme.
- Je to aj rýchle aj jednoduché a hlavne že nám chutilo a obed bol raz dva uvarený.