« Naspäť na tento recept

Ryža s hráškom a mozzarellou verzia na vytlačenie

Jednoduchá a chutná večera.

Autor receptu: galbani

Postup receptu

Ak máte čerstvý hrášok v strukoch, vylúpte ho, struky umyte a asi hodinu ich intenzívne varte. Vývar zo strukov sceďte a použite do rizota. Výsledný pokrm vďaka nemu získa výrazne „hráškovejšiu“ chuť. Ak máte hrášok vylúpaný, teda nie v strukoch, môžete do rizota použiť vývar pripravený z bujónovej kocky.

V hrnci rozpusťte lyžicu oleja s maslom a orestujte na ňom nadrobno nakrájaný pór a pokrájanú slaninu. Pridajte jemne nasekanú petržlenovú vňať a na koniec hrášok. Prilejte trochu vývaru zo strukov alebo z bujónu a varte 5 minút na miernom ohni.

Vmiešajte ryžu, osoľte, okoreňte a varte. Podľa potreby dolievajte vývar, postupne, ako ho ryža vsiakne. Ryža by nemala byť rozvarená, skôr tuhšia. Pred servírovaním vmiešajte kúsok masla na zjemnenie, pridajte nastrúhaný syr Gran Gusto a mozzarellu.
Ryža s hráškom a mozzarellou - obrázok 3

Suroviny




4
porcie
60
minút
príprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist