Hráškové rizoto
Ryža s hráškom a mozzarellou
Autor receptu: galbani
Jednoduchá a chutná večera.
Postup
- Ak máte čerstvý hrášok v strukoch, vylúpte ho, struky umyte a asi hodinu ich intenzívne varte. Vývar zo strukov sceďte a použite do rizota. Výsledný pokrm vďaka nemu získa výrazne „hráškovejšiu“ chuť. Ak máte hrášok vylúpaný, teda nie v strukoch, môžete do rizota použiť vývar pripravený z bujónovej kocky.
- V hrnci rozpusťte lyžicu oleja s maslom a orestujte na ňom nadrobno nakrájaný pór a pokrájanú slaninu. Pridajte jemne nasekanú petržlenovú vňať a na koniec hrášok. Prilejte trochu vývaru zo strukov alebo z bujónu a varte 5 minút na miernom ohni.
- Vmiešajte ryžu, osoľte, okoreňte a varte. Podľa potreby dolievajte vývar, postupne, ako ho ryža vsiakne. Ryža by nemala byť rozvarená, skôr tuhšia. Pred servírovaním vmiešajte kúsok masla na zjemnenie, pridajte nastrúhaný syr Gran Gusto a mozzarellu.