Rýchly vegánsky pilaf s baklažánom, feniklom, kurkumou a jazmínovou ryžou
Foto: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
V prípade, že obľubujete zaujímavé jedlá s ryžou, recept na tento pilaf si isto uložte. Rýchly pilaf Zobraziť celý popisTento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
V prípade, že obľubujete zaujímavé jedlá s ryžou, recept na tento pilaf si isto uložte. Rýchly pilaf s baklažánom, feniklom,
kurkumou a jazmínovou ryžou hýri exotickými chuťami a hotový je, ani sa nenazdáte. V hlavnej úlohe sa v tomto recepte
predvedie baklažán, aromatická jazmínová ryža a svojský fenikel. Z receptu určite nevynechajte ani chrumkavé oriešky.
Jazmínová ryža od SOS krásne dopĺňa exotické chute tohto jedla.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na rozpálenom olivovom oleji vo väčšom hrnci orestujeme nasekanú červenú cibuľu s roztlačeným cesnakom do sklovita.
- 2
Pridáme nadrobno nakrájaný baklažán, fenikel, premytú ryžu a zmes tri minúty restujeme.
- 3
Potom ju zalejeme s 500 ml vody, osolíme a okoreníme. Pilaf varíme pod pokrievkou približne 12 minút, pričom ho občas premiešame. V prípade potreby dolejeme ešte po troche vody.
- 4
Ku koncu do neho vmiešame nasekané mandle, javorový sirup, čerstvé bylinky a povaríme ho ešte 3-5 minút odokrytý, kým nie je ryža hotová.
- 5
Pred servírovaním môžeme pilaf pokvapkať trochou olivového oleja.
Tiež pilaf:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu